Tehetségpont

Liszt Ferenc Zeneiskola Tehetségpont Győr

A Liszt Ferenc Zeneiskola-AMI

2020. március 28-án ismét elnyerte 3 évre az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet.

 

A Liszt Ferenc Zeneiskola 2010. áprilisában, regisztrált tehetségpont lett.AKKREDITÁLT TEHETSÉGPONT

2015.július 9.
A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) által felkért Akkreditációs Bizottság döntést hozott, melynek eredményeként a Liszt Ferenc Zenei Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a nyilvános dokumentumain 2018 év I. félévének végéig a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács helyi hatókörű, akkreditált Kiváló Tehetségpontja cím használatára jogosult.

 

ISMERTETŐ:

A Liszt Ferenc Zeneiskola 2010. áprilisában, regisztrált tehetségpont lett.

A tehetség komplex képesség, a személyiség domináns jegye. Kutatása, gondozása a zeneiskola alapfeladata. Ezt a kiemelt célt szolgálja a B-tagozat, a rengeteg növendékhangverseny, területi és országos versenyek. A művészeti iskola sajátos eszközeivel, érzelmi és esztétikai neveléssel járul hozzá egy sokoldalúan művelt, kreatív személyiség kialakításához. Az értékrend alakítása mellett az alkalmas növendékeket szakirányú továbbtanulásra is felkészíti.

Iskolánk 43 éve rendezi meg a régió tehetségei részére a különböző tanszakokon az Ifjú Muzsikusok Fesztiválját.

A Lengyel Zenei Fesztivál szintén tehetséggondozó céllal indult, ahol a magyar és külföldi zeneiskolások mutatkozhatnak be. Szerepléseikkel a lengyel zenei kultúra terjesztését, megismerését is vállalják.

Intézményünk az országos versenyek területi válogatói mellett 3 évente rendezi meg a Maros Gábor Országos Szóló- és Duó Ütőhangszeres versenyt.

Tehetséges növendékeink külföldi színpadokon is szerepelnek: Belgium, Lengyelország, Szlovákia.

A következő két tanévben Törökországba, Spanyolországba, Portugáliába, Franciaországba, Angliába, Németországba és Olaszországba utazhatnak el növendékeink.

Az egyéni hangszeres órák mellett vonószenekari, fúvószenekari, kamaracsoportos órákon, a kórusmozgalmat kedvelők énekkari órákon tanulják az együttzenélés szabályait és élvezik a közösségi munkát.

Szervezünk nyitott szakmai előadásokat, továbbképzéseket, konferenciákat.

Széles emberi és szakmai kapcsolatrendszerre tettünk szert, melyben elsőként említem a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségét.

 

Liszt Ferenc Zeneiskola Tehetségpont GyőrKépviselő és kapcsolattartó személy:

Szakács Erika igazgató

9022 Győr, Liszt Ferenc u. 6.
Tel.: 0036 20 36 33 417