Angliai Comenius projettalálkozó Lytham St Anne’s-ban

Angliai Comenius projettalálkozó Lytham St Anne’s-ban

Idén márciusban a Comenius „The European Classroom Discovering our Countries Together” program keretében részt vehettem egy hetes angliai projekttalálkozón. A város neve ahová érkeztünk Lytham St Anne’s, egy óceánparti kertváros, nagyon szép házakkal és utcákkal. Az első nap, vasárnap utazással telt. Délutáni érkezésünkkor már vártak bennünket az egy hétre vendégül látó családok.

A hétfői napon óralátogatásokon vettünk részt a helyi iskolában. A remekül felszerelt tantermek nagyon tetszettek, az egész iskola modern és szép volt. Délután az angol diákok előadással és koncerttel üdvözölték a program résztvevőit.

A keddet Blackpoolban töltöttük a szomszédos kisvárosban, ahol szabadon bejárhattuk a központot. Megnéztük a blackpooli tornyot, a csodálatos báltermet, sétáltunk az óceánparton és a város színes utcáin.

Szerdán ellátogattunk a Lake District nevű nemzeti parkba. A meseszép tó és környezete mindnyájunkat lenyűgözte. Bejárhattuk a közeli kikötőket, és a hajózás is szép emlék maradt számunkra.

Csütörtöki utazásunkon Liverpoolba érkeztünk, a Anglia egy fő kikötővárosába. Végignéztünk mindent a Liverpool Múzeumban, valamint megtekintettük a Titanic múzeumot is. Albert Dock múzeumaiban töltött idő remek szórakozás volt számunkra.

Pénteken Anglia legrégebbi várkastélyát vettünk úti célul. A Skócia menték elterülő 12. századi Houghton Towerba mentünk. Végig jártuk a kissé hűvös, de elkápráztató szobákkal felszerelt kastélyt.

Nagyon örültem, hogy részt vehettem a találkozón, köszönöm szépen a Liszt Ferenc Zeneiskolának, és az LSA Technology School-nak is ezt a lehetőséget.

Kovács Bálint