Angliai élménybeszámoló 2013

A Comenius program keretein belül megrendezésre kerülő angliai „The European Classroom – Discovering our Countries Together” eseményen 6 diák vehetett részt a Liszt Ferenc Zeneiskolából, és én egyike voltam a szerencséseknek.

Az utazás 2013. március 10-én, hajnalban indult, a Liszt Ferenc repülőtérről, és délre érkeztünk meg Lytham St Annes-be, a csodálatos, tengerparti városkába. Az első napot mindenki a fogadócsaláddal töltötte. Én otthon voltam, és megismerkedtem a cserediákommal, Cathrine-nel, akivel hamar megtaláltuk a közös hangot.

Aztán a hétfői napot az iskolában töltöttük, ahol reggel megnézhettük az iskola bemutatóját, zenével, énekkel, és egy bemutatkozó kisfilmet. A bemutató után óralátogatások következtek, és így megismerkedhettünk az ottani oktatási rendszerrel, ami merőben más, mint a magyarországi.

A harmadik nap a kirándulás napja volt Blackpoolba, a szomszédos városba, amelynek fő látványossága a Blackpool Tower, de rengeteg szórakozóhely, és vidámpark van a városban, így például a gyönyörű Ballroom, ahol az ebédünket költöttük el.

Szerdán a Lake District-hez kirándultunk, ahol hajókáztunk, és a Rydal Hall nevű étteremben ebédeltünk. A tó körül elénk tárult a gyönyörű angol táj.

Az ezt követő napon Liverpoolba mentünk, ahol megnéztük a Liverpool Múzeumot és a Maritime Múzeumot, majd városnézésen vettünk részt.

Az utolsó napon még megnéztük a Houghton Towert, és még a délután folyamán meglátogattunk pár tanórát az iskolában.

Az utolsó estét mindenki a fogadócsaláddal töltötte, és másnap reggel fél hét körül hazaindultunk.

Az utazás remek lehetőséget nyújtott a nyelvgyakorlásra, más kultúrák megismerésére, hiszen nem csak angolok és magyarok, de lengyelek, németek és svédek is részt vettek a programban, valamint új barátságok is születtek.